Dolar 32,4380
Euro 34,8077
Altın 2.433,16
BİST 10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17 °C
Az Bulutlu

DEMET AKALIN’IN PAYLAŞTIĞI FİYAT LİSTESİ, FİNLANDİYALI EĞİTİM UZMANLARINI ŞOKA SOKTU!.. 

05.01.2023
400
A+
A-

Ünlü şarkıcı Demet Akalın’ın sosyal medya hesabından paylaştığı, özel okulların yıllık ücretlerinin yer aldığı listeyi gören Finlandiyalı eğitim uzmanları, deyim yerindeyse küçük dillerini yuttu.

Türkiye’de Finlandiya eğitim sistemiyle hizmet veren Fidol Okulları’nın müfredat programı için İstanbul’da bulunan Finlandiyalı uzmanlar, özel okul fiyatlarının yer aldığı listeyi görünce büyük şok yaşadı!..

Eğitimin ücretsiz olduğu Finlandiya’daki eğitim sistemi, dünyanın en iyi eğitim sistemi olarak kabul ediliyor ve son yirmi yılın PISA verilerine göre de, Finlandiya eğitim sistemi 1. sırada yer alıyor.

İSTENEN PARAGRAFTAN SONRA ÇIKAN REKLAM ALANI - 1

Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) tarafından yayımlanan rapor, eğitim alanında Türkiye’nin yatırım ve araştırma konularında sınıfta kaldığını ortaya koyuyor. Türkiye, OECD’ye bağlı 37 ülke içinde, ilköğretimden yükseköğretim düzeyine kadar, öğrenci başına yıllık harcamada, son sıralarda yer alıyor. Mevcut verilere göre Türkiye, öğrenci başına ortalama 5.743 dolarlık harcamayla, 37 ülke içinde 35. sırada yer alırken, OECD ortalaması ise 11.990 dolar. 

Türkiye’de ilköğretimden yükseköğretim düzeyine kadar öğrencilerin masrafı, gayri safi yurt içi milli hasılasının % 5.2’sine denk geliyor.

Türkiye’de, ilk ve orta dereceli okullardaki eğitim harcamalarında özel sektörün payı, OECD ülkeleri içinde % 25.1 oranıyla 37 ülke içinde ilk sırada yer alırken, yine ilk ve orta dereceli okullarda kamunun payı % 74.8 ve Türkiye bu oranla birlikte, 37 OECD ülkesi içinde son sırada görülüyor.

Merkezi İstanbul Koşuyolu’nda bulunan; anaokulu, ilkokul ve ortaokul olarak faaliyet gösteren Fidol Okulları’nın müfredat programı çalışmaları için Finlandiya’dan gelen eğitim uzmanları, okul kurucusu Faik Birgül’ün telefonuna gelen mesajı görünce, adeta küçük dillerini yuttular. Gün içinde elden ele tüm eğitim camiasında yayılan ve özel okulların yıllık ücretlerinin yazılı olduğu listeyi, ünlü şarkıcı Demet Akalın da kendi sosyal medya hesabından paylaştı ve rakamlara isyan etti.

Anaokulundan üniversiteye kadar tüm eğitimin ücretsiz olduğu Finlandiya’dan gelen müfredat uzmanları, Fidol Okulları kurucusu Faik Birgül’le yaptıkları toplantıda, eğitim için talep edilen fiyatları asla doğru bulmadıklarını ve kabul etmediklerini bildirdiler.

Finlandiya eğitim sistemiyle hizmet veren ve Milli eğitim müfretadının yanı sıra, Finlandiya eğitim sistemini, atölye çalışmalarında uygulayan Fidol Okulları’nın kurucusu Faik Birgül, Finlandiya’dan gelen müfredat uzmanlarına, fiyat listesindeki en düşük fiyatın da altında bir fiyat üzerinden öğrenci kaydı yapacaklarının sözünü verdi.

GALERİ RESİM ARASI REKLAM ALANI

REKLAM ALANI
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.